Koulut ja oppilaitokset

KOULUT JA OPPILAITOKSET

Äärettömän kouluttaja Anu Ojanperä on työskennellyt 20 vuotta koulumaailmassa luokanopettajana, erityisluokanopettajana, erityisopettajana ja apulaisrehtorina. Nämä kokemukset ja näkemykset kuuluvat ja tuntuvat koulujen ja oppilaitosten koulutuksissa ja luennoilla. Anu tietää mitä koulumaailman arki ja haasteet ovat ja ei epäröi puhua niistä rehellisesti ja suoraan! Koulujen ja oppilaitosten arjessa on paljon rakenteita, mille ei ehkä tässä hetkessä voida mitään, mutta jokaisen oman pään sisällä voi tapahtua monia asioita!

Anu on koulumaailman toisinajattelija, herättelijä, huomaaja, kannustaja ja tukija. Hän sukeltaa sisälle koulumaailmaan humoristisen lempeästi ja tuo sinne uusia piristäviä ajatuksia puhuen juuri sitä kieltä, mitä kouluissa ja oppilaitoksissa puhutaan. Nämä ajatukset jäävät varmasti elämään ja vaikuttavat kouluyhteisöissä vielä pitkään!

LUENNOT

Kaikki Äärettömän luennot-sivulla olevat luennot voidaan toteuttaa niin, että teemat sijoitetaan koulu- ja oppilaitosmaailman arkeen ja haasteisiin ja tilanteita tarkastellaan opettajan ja rehtorin silmälasien läpi.

LISÄKSI:
Vahva, voimaantuva ja hyvinvoiva opettaja

Haluatko tehdä opettajan töitä uudella tavalla? Se on helppoa, sillä kaikki siihen tarvittavat voimavarat ja taidot ovat jo olemassa sinussa. Tällä luennolla kerrotaan kuinka ne otetaan käyttöön. Luennolla puhutaan kiireestä, stressistä, palautumisesta, työn rajaamisesta ja armollisuudesta. Kaiken keskiössä on resilienssi, psyykkinen palautumiskyky, jota vahvistamalla selviää työelämän haasteista hyvinvoivana. Luennon teemat tuovat tämän päivän opettajuuden ratkaisukeskeisesti, käytännönläheisesti ja toiminnallisesti uudelle ja vahvalle tasolle huumoria ja armollisuutta unohtamatta! Tämä luento on todellakin ajankohtainen!

Veso-koulutukset:

Lukukauden tai lukuvuoden arvointiveso toiminnallisesti
Yhteinen päämäärä ja arvot
Opettajan perustehtävä
Opettajien ja huoltajien välinen vuorovaikutus

Lisäksi Vesoja ja pienempiä koulutuksia voidaan koota tilaajan tarpeita ajatellen koulutukset-välilehden teemoista.