Itseä säästävä työtapa

Tämän blogin sisällön ovat minulle lahjoittaneet vuoden 2021 aikana työnohjaamani ja coachattavani asiakkaat. Olen mallittanut heidän tapojaan työskennellä itseään liikaa kuluttamatta. Voisiko tästä löytyä sinullekin itseä säästävä työtapa vuonna 2022? Kokeile!

ANTAUMUKSELLISUUS. On hyvä olla kiinnostunut työstään ja tuntea sitä kohtaan paloakin. Kannattaa olla varovainen liiallisen antaumuksellisuuden kanssa, että rajat eivät hämärry ja työ ala viemään liian suurta osaa elämästä. Asiakkaideni kokemuksen mukaan liian antaumuksellisesti työskentelevät ihmiset uupuvat muita helpommin.

LÄSNÄ, MUTTA SOPIVAN ETÄISYYDEN PÄÄSSÄ. Ole läsnä muille ihmisille, mutta säilytä pieni etäisyys. Tämä siksi, että muut eivät pääse niin helposti ”ihosi alle” ja säilytät oman hyvän tilasi ja yksityisyytesi.

ARVOT NÄKYVÄT. Ihminen uupuu jos hän joutuu työskentelemään arvojensa vastaisesti. Anna arvojesi näkyä työssäsi muita kunnioittaen, koska se tuottaa hyvää sinulle ja ympärillesi. Älä suostu polkemaan arvojasi.

VAATIVUUS JA SUORITTAMINEN SOPIVASSA SUHTEESSA. Joskus on laitettava suoritusvaihde päälle ja vaadittava itseltään enemmän. Toisinaan on hyvä höllätä. Ole tarkkana siitä, että suoritusvaihe ei jää päälle liian pitkäksi aikaa.

KESKENERÄISYYDEN SIETÄMINEN. Asiat ovat aina kesken ja vaiheessa. Kun yhden asian saat valmiiksi, seuraava on jonossa. Hyväksy tämä tosiasia. Mitä nopeammin, sen parempi.

TOIMEEN TARTTUMINEN. Säätele sitä voimaa, millä tartut toimeen. Usein ei kannata hönkäistä heti asian kimppuun. Säilytä rauha sisälläsi ja luota siihen, että asiat järjestyvät. Näin suojelet kehomieltäsi kestopaniikilta eli stressiltä.

ASIOIDEN JÄTTÄMINEN KELLUMAAN. Uskalla kokeilla tätä! Joskus asiat hoituvat pois itsestään, kun vaan et tee niille mitään….

AIKALISIEN VOIMA. Ota pieniä aikalisiä. Joskus vaikka kahden minuutin mittaisia. Toisinaan taas pidempi tauko saattaa herättää luovuutesi ja tehtävä valmistuukin kuin huomaamatta.

LOPETA MONEILU. Aivot eivät kestä sitä. Aivot jaksavat muutenkin vain 4-5 tuntia tehokasta työtä päivässä. Keskity rauhassa siihen mitä teet, äläkä keskeytä itseäsi turhilla jutuilla.

KYSY APUA. Pyydä apua matalammalla kynnyksellä. Kenenkään ei tarvitse jaksaa ja selvitä yksin. Monesti ihmiset auttavat mielellään, kun vaan rohkenee pyytää apua.

SÄÄTELE SOSIAALISTA MEDIAA. Se vie turhaa aikaa ja saa ajatuksesi harhaantumaan. Mieti tarkkaan haluatko olla mukana työpaikan sosiaalisissa verkostoissa vapaa-aikanasi ja vapaa-ajan sosiaalisessa verkostoissa työaikanasi?

TAUOTA. Kokeile joskus tätä: 20 minuuttia työtä ja 5 minuuttia taukoa.
Nämä neuvot antaneet ihmiset ovat vaativaa työtä tekeviä työssään menestyviä miehiä ja naisia. Näin ovat toimineet ihmiset, jotka eivät ole koskaan juurikaan uupuneet työssään. Tarvitseeko ihmetellä miksi?

Äärettömän hyvää alkavaa vuotta 2022 sinulle!

Jaa: