Hellitä jo!

Joulukuu on kohta puolessa välissä ja joulutohinat alkavat olla kuumimmillaan. Olen itse elänyt joulunaikaa töissä ja kotona rauhallisella mielellä ja usean vuoden ajan. Kannustan sinuakin siihen!

 
Mitäpä jos säädätkin ehkä samassa asennossa olleet jouluasetukset mielessäsi hieman toiseen asentoon?
 
Loppuun saattaminen: Työelämässä monille asioille on asetettu aikaraja. Todella usein asiat PI-TÄI-SI saattaa loppuun ennen lomalle lähtemistä. Tämä johtaa siihen, että ihmisparat huhkivat itsensä henkihieveriin ennen lomalle lähtemistä ja jäävät sitten aivan uupuneina ”lomalle”. Ei kannata! Harkitse tarkkaan onko asia tehtävä loppuun oikeasti ennen lomaa vai onko se sisäinen suorittajasi, joka sitä vaatii. Jätä huoletta asioita kesken! Tekemättömät asiat eivät karkaa, vaan odottavat kun palaat joulutauolta.

Hiljennä ja hidasta: Ala jo laskeutua joulutauolle! On tärkeää, että mahdollisten vapaapäivien aikana voimaannut ja se tapahtuu helposti, kun ajat kehosi ja mielesi ”pikku hiljaa alas” kuin paperikoneen. Hidastele, viipyile, ihmettele ja ihastele aina kun se on mahdollista. Kerro kehollesi ja mielellesi, että olet menossa lepotilaan. Rauhoittele ja tyynnyttele itseäsi.

Seiskan taso riittää: Mitä ikinä joulua varten teetkin ja valmistelet, seiskan taso riittää! Tee aina vaan vähemmän. Tee vain rakkaimpia valmisteluja!

Uskalla päästää irti: Päästä irti velvollisuuksista, pakoista ja perinteistä, jotka eivät ole tuntuneet oikeilta ehkä enää pitkään aikaan. Tiedät ja tunnet sydämessäsi, kun toimit oikein. Jos jollekin tulee paha mieli toimistasi, pyydä anteeksi, ja tee kuitenkin niinkuin sinusta oikealta tuntuu. Koska sinä saat niin tehdä!

Anna anteeksi ja ole armollinen: Joulun aika saattaa nostaa pintaan tunteita, jotka voivat olla raskaita. Anna anteeksi itsellesi ja muille! Jos et vielä pysty, anna sekin itsellesi anteeksi. Ole armollinen itsellesi ja näin tulet olleeksi sitä myös läheisille. Ehkä tästä joulussa on kyse!

Lupa nauttia: Anna itsellesi lupa nauttia ja levätä jouluna! Koska olemme ihmisiä, emmekä koneita, tarvitsemme lepoa. Lepää rohkeasti ja näkyvästi! Näin annat luvan läheisillesikin levätä.

Ihanaa joulunaikaa!

Lämpimin ajatuksin Koulutus- ja työhyvinvointipalvelu Äärettömän Anu

Jaa: