Mitähän hyvää tästäkin seuraa?

Tykkään ajatella. Ajatustyötä saattaa kertyä saman aiheen ympärille tunteja. Ajatukseni muotoutuvat lopulta lauseeksi. Lausevaiheessa tiedän tämänkertaisen ajatteluprosessin olevan lopussa. Tämä tapa on ollut osa minua lapsuudesta asti.

 
Tänä vuonna olen ajatellut paljon myös muiden sanomia lauseita. Paula Heinonen sanoi joskus luennollaan ajattelevansa vastoinkäymisten kohdalla aina, että ”mitähän hyvää tästäkin seuraa?”. Olen elänyt tämän viisauden kanssa nyt pari vuotta. Vaikeuksien ja epäonnistumisten kohdalla eteeni onkin auennut mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen valikko. Tämän ei siis pitänyt mennä tähän suuntaan, mikähän se parempi suunta on? Samalla mieleni alkaa heti panna merkille viestejä paremmasta ja en jää tuleen makaamaan. Kannattaa kokeilla!
 
”Ihminen ei saa koskaan tarpeeksi sitä, mitä hän ei tarvitse”. Ajatus on Tommy Hellstenin Rahaa, valtaa, hoikkuutta, lihaksia, statusta, urakehitystä, mielenhallintaa, menestystä….. Joskus saatamme etsiä vastausta sieltä, mistä se ei löydy. Tyhjyys sisällämme kasvaa, koska se, millä yritämme tyhjyyttä täyttää, ei vastaa oikeaan tarpeeseemme.
 

”Jos toisen idiootti on irti, varo ettei omasikin karkaa”.

Ajatus on jostakin koulutuksesta vuosien takaa. Tätä ajatusta on ollut tänäkin vuonna mahdollista joitakin kertoja testata. Haastavia tilanteita muiden ihmisten kanssa on helpompi kohdata, jos ehtii ajatella, että nyt on näyttämöllä kaverin idiootti ja on parasta, että en laske omaanikin vapaaksi. Joskus ei ehdi ajatella…..

”Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle?”. Luennoilla ja koulutuksissa saliin laskeutuu hymyilevä hiljaisuus jos puhun tästä teemasta. Se mitä kannat sydämessäsi näkyy sinusta ulospäin. Yllättävän harvoin tulemme ajatelleeksi oman asenteemme läpinäkyvyyttä. Oma asenne on valinta. Aina! Erityisen merkityksellistä oman asenteensa tarkastelu on työmaailmassa.

”Ei meitä työn tekeminen rasita, vaan työn tekemisen taustalla olevat väärät arvot”. Ajatus on Lorenz BackmaninSanoma on kovan tuntuinen. Olen kuitenkin taipuvainen ajattelemaan Lorenzin kanssa samalla tavalla. Joskus kannattaa pysähtyä miettimään miksi puskee itsensä uuvuksiin ja vaatii itseltään kympin tasoa työmaailmassa, kun seiskakin tasokin riittäisi?

Haluatko ajateltavaa? Äärettömän koulutuksissa ja luennoilla saat sitä takuuvarmasti!
Lupaan töniä sinut lempeästi laatikon ulkopuolelle.

Jaa: