Kiire on tunne

Huomaan, että kuulijoiden ilmeet vakavoituvat. Katseet porautuvat minuun. Tulee hiljaista ja ilma tihenee. Ilmassa on kysymyksiä, joita kukaan ei halua esittää. Puhumme näemmä vakavasta aiheesta. Puhumme kiireestä.

Kiire ei ole mikään asia tai vallitseva olotila, joka saapuu jostakin ja laskeutuu päällemme meiltä kysymättä. Kiire on tunne. Kun kiirehdit sydän pampattaen ja niska hiestä märkänä palaverista toiseen, tunnet kiireen tunnetta. Jos huomaat kalenterisi liian täydeksi ja ahdistut jo pelkästään sen katselusta, tunnet itsesi kiireiseksi.

Jostakin syystä monet meistä haluavat tuntea kiireen tunnetta. Kiire on aina valinta! Kalenterin voi helposti täyttää menoilla. Joillakin se kuulema käy itsestäänkin. Tänä päivänä itsensä ohi eläminen muiden tarpeita täyttäen on äärimmäisen helppoa!

Myytti kiireestä elää voimakkaana työelämässä. Kiireinen myyjä on tuottava! Kiireinen alainen saa paljon aikaiseksi!

Tässä hetkessä eläminen voi olla pelottavaa. Kiire tuo helpotusta pelon tunteeseen. Kiireisenä olet aina matkalla jostakin jotakin kohti. Kiire suo vapautuksen läsnäolosta tässä hetkessä. Ei tarvitse pysähtyä. Voit tuntea itsesi tehokkaaksi, tärkeäksi ja kenties korvaamattomaksikin. Mutta mitä tunnet sisälläsi?

Jos huomaat muiden kiiruhtavan pitkin käytäviä kovalla vauhdilla tai puhuvan sinulle kiihtyneenä tulevista projekteista tai odotuksista, älä anna tunteen tarttua. Missä tahansa aistit kiirettä tai vaativuutta, älä lähde mukaan! Toimi tiedostetun hitaasti ja rauhallisesti. Älä ota ulkoista kiirettä sisällesi, sillä siitä ei ole sinulle mitään hyötyä. Jos toisen idiootti on irti, varo ettei omasikin karkaa!

Myytti kiireestä elää voimakkaana työelämässä. Kiireinen myyjä on tuottava! Kiireinen alainen saa paljon aikaiseksi! Kiireinen opettaja ehtii opettaa paljon ja saa lapset oppimaan hyvin. Kiireinen esimies on tärkeä ja ajassa kiinni. Kiireinen lääkäri ehtii hoitaa enemmän potilaita ja he paranevat! Nämä ovat uskomuksia, joiden takana elää vaativuus, epävarmuus ja riittämättömyyden tunne. Olivatpa rahan tai esimiehen asettamat raamit millaiset hyvänsä, voit itse valita miten voimakkaalla kiireen tunteella töitä teet.

Minusta on tullut tietoisesti laiska! Rupea sinäkin, koska tämä on mukavaa. Rohkeasti määrittelen oman jaksamiseni rajat. Teen sen verran kuin tunnen jaksavani. Sitten lopetan, koska en ole kone vaan ihminen ja tarvitsen aikaa palautumiselle. Kalenteriin laitan minulle sopivan määrän menoja ja töissä teen töitä rauhallisella tahdilla, mutta täysillä tässä hetkessä. Seuraavana päivänä jatkan siitä mihin edellisenä jäin. Kiireen tunteen tilalle on tullut paljon muita tunteita ja tykkään niistä! Terve laiskuus on rohkeaa ja älykkyyden merkkinäkin sitä on pidetty. Uskallatko sinä olla laiska?

Jaa: